Te warm voor een bikini

Geschreven door: Mariette Dantuma

23 juni 2022

Een paar jaar terug kwam ik voor de eerste keer op een naaktstrand. Ik ging wel al met regelmaat naar de sauna maar dit was nieuw! 

Ik ben altijd al een groot voorstander geweest van vrijheid op vele verschillende manieren. Dus daar lag ik. ‘Heerlijk’, dacht ik, ‘iedereen lekker in de blote kont’. 

Maar toen… ging ik verder om me heen kijken en viel het me op… dat er nergens een haartje te bekennen was! In die tijd had ik net al mijn haartjes laten staan. Ik was er achter gekomen dat ik het eigelijk heel mooi vind en veel fijner voor m’n lichaam om het te laten staan. Ik wou al bijna mijn armen wat extra over mijn bosje haar heen leggen. Maar toen kwam de gedachte… 

Dit is geen vrijheid

Waar iedereen hetzelfde doet omdat iedereen het doet… dat is alleen meedoen aan een trend. Ik geloof er niks van dat IEDEREEN het fijn vind om het VOLLEDIG af te scheren. Mensen van alle leeftijden die het er volledig van af hadden. Gek! Dat is wat ik er van vond en er nog steeds van vind. 

Waar iedereen hetzelfde doet, denkt niemand voor zichzelf. 

Vervolgens ben ik er voor gaan staan. Als voorbeeld van ‘ja, kijk maar mensen… zo mag het ook!’. 

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk denk je er niet eens meer aan. Dan is het zo’n onderdeel van je dat je er niet eens meer aan denkt dat mensen er iets van kunnen vinden. 

Andersom denk ik er wel nog steeds het mijne van. Ik heb namelijk met zoveel mensen gesproken. En veel mensen doen het alleen als ze naar een naakte gelegenheid gaan. En waarom eigenlijk? Echt… waarom?? 

Stel je voor… dat iedereen ook 1 kapsel afspreekt voor op het hoofd. Alleen dat is goed. Iedereen kaal!

Schoon en goed likbaar

Ik zit nu ook op het strand. Mensen liggen meters bij elkaar vandaan. Zwemmen in water waarin gepoept wordt door allerlei dieren en gepist door mensen, vervuiling van bootjes en schepen. 

Maar schaamhaar (wat kroelhaar zou moeten heten)… neee… dat moet er vanaf… want anders denken mensen dat je niet ‘schoon’ bent? Wat heeft iedereen zelfs met elkaar nodig… zo meters bij elkaar vandaan. Of zijn al deze mensen van plan om iemand op het strand op te pikken en willen ze de kans niet mislopen om even goed gelikt of gepijpt te worden? Aangezien niet iedereen van een zoekspelletje houdt. Maar dat is het niet. 

Het is een trend. Een modetrend. Een doorgeslagen modetrend. Waar het label ‘schoon’ op geplakt is. En ‘goed likbaar’ o.i.d. 

Nou… ik heb een nieuwtje… je kan alles wassen… ja echt! Probeer het maar. Je gaat onder de douche staan en gaat met je hand door je kroelhaar. Even lekker schoonspoelen. Klaar! En verder heb je een mooi beschermend donsje. 

En eerlijk… ik vind het best fijn om er dan maar niet goed likbaar uit te zien. Je hoeft helemaal geen wilde ideeën bij mij te krijgen. Zit ik helemaal niet op te wachten. Als ik wil dat je wilde ideeën bij mij krijgt dan merk je het wel! 

Fucking comfortabele onderbroeken

Zo heb ik mijn fijne wollen onderbroek ook aan als ik naar het naaktstrand ga. En dan is er het moment dat je het uit of aan moet trekken. Dan zien mensen wat voor ondergoed je hebt. Waarvan ook alles ineens ‘sexy’ moet zijn bij een vrouw. Waarom mag het niet gewoon praktisch zijn. Ik ben gek op mijn wollen onderbroeken. Zit heerlijk en zorgt voor een heel fijn vaginaal klimaat. 

Toen ik weg ging was er even dat moment. Ik had mijn jurkje al aan en mijn onderbroek in mijn tasje gepropt. (Ja, ik ben ook maar mens he!) Maar toen dacht ik… verdorie Mariëtte! Wat maakt het uit!! Dus demonstratief kwam die onderbroek uit m’n tasje en werd rustig aan getrokken. Ja… ik draag fucking comfortabele onderbroeken! Omdat het MIJ dient en niet een ander! En minder vrouwelijk of mooi voel ik me er niet door. Ik ben blij met mij. 

Wat doe je allemaal voor een ander

Goed om bij na te denken wat je eigenlijk wel niet allemaal doet voor een ander. En waarom? Waarom geven we zoveel om de mening van een ander? Zoveel dat het vaak als iets gezien wordt wat belangrijker is dan wat je zelf fijn vind. Waarom al die moeite voor al die andere mensen. Hoeveel tijd en geld ben je daar eigenlijk wel niet aan kwijt. 

En zo houden zoveel mensen de schijn op in de buitenwereld. Ik zeg niet dat dit voor iedereen zo is he. Maar als er een gebrek aan variatie is… zoals met lichaamsbeharing… ja… dan zijn er mensen die niet trouw zijn aan zichzelf of i.i.g. niet voor zichzelf denken. 

Er is veel verandering gaande

Ik vind het wel heel mooi om te zien dat er veel verandering gaande is. Nu hoop ik niet dat het vervolgens weer de hele andere kant uit gaat slaan. Gewoon lekker doen wat je zelf fijn vind. En dat is waarschijnlijk eerst wennen he. Dat voelt niet meteen fijn en natuurlijk. Geef jezelf ook die tijd. Heb je uiteindelijk een leven lang plezier van. 

Want weet je… als je met 1 ding voor jezelf kiest… dan wordt het volgende ding alweer veel makkelijker. 

Veel plezier en geniet van een vrij en blij leven! 

Liefs! 

Mariëtte 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares
Share This