Het grootste avontuur is begonnen! Ik ben zwanger!

Geschreven door: Mariette Dantuma

16 juni 2022

Daar sta je dan… Alles losgelaten, vaste plek opgezegd, en mijn hut is verkocht.

Op het punt om Scandinavië verder te ontdekken en daar te gaan wonen.

En toen, bleek ik… ZWANGER!

2 dagen nadat ik een gevoel in mijn buik kreeg, die voor mij normaal aangeeft dat ik ongesteld word, zit ik achter in mijn Berlingo met een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Het allergrootste What The Fuck moment ooit! En ik ben blij!!! Ook al kan ik het haast niet geloven. Is this really happening?

Het kan maar van 1 persoon zijn. Sjoerd. Hij is een goede vriend van mij waar ik al een jaar contact mee heb. Ik stuur een berichtje. ‘Is het goed als ik langs kom? Ik wil je graag zien.’ Ik wil het hem face to face vertellen en wel zo snel mogelijk!

Super zenuwachtig kom ik aan. Wat zal hij er van vinden? Ik vertel het nieuws. Hij vraagt mij wat ik er van vind. Ik weet exact op welk moment het is gebeurd en vertel dat ik op hèt moment er volledig voor open stond… toen ik de test had gekocht hoopte ik dat het zo zou zijn en toen de test positief bleek… was ik heel blij.

Doei fijne hut en laatste vastigheid!

Een blije glimlach en tranen

‘Dus ik word vader!’ Zegt hij. Beide zitten we met een uitdrukking van van alles en nog wat op ons hoofd. Ik kan niet ophouden met glimlachen. Totdat ik verder begin te denken… tranen komen… ‘Ik woon in een Be..rlin..go!!!’ 😳 Natuurlijk heb ik ook een fijne tent. Maar dan nog! Daar moet sowieso verandering in komen!

De voorgaande weken was ik nog super fanatiek aan het werk met mijn chaletje. Opknappen voor de verkoop. Daarnaast nog een keer mijn werk. Mega druk. Ik zou eigenlijk 2 weken vrij nemen van mijn werk maar doordat ik begin van het jaar corona heb gehad liep ik constant 1-0 achter. Ook was er een nieuw verwerkingsproces gaande met wat nieuwe triggers. En zo kwam mijn verjaardag voorbij. 11 april. Ik had helemaal geen ruimte om het te vieren. En ik voelde me mega kwetsbaar. Mijn verjaardag toch met iemand een klein beetje vieren voelde heel spannend. Ik zat even in een modus waarin ik me aan het afsluiten was vanwege mijn triggers en kwetsbaarheden. Tja, het hele mens zijn is niet altijd even makkelijk!

Op mijn verjaardag zou ik bij Sjoerd langs gaan

Potverdorie… wat moest ik door veel heen om ook echt te gaan. Heling gebeurd als je er doorheen gaat. En ik wou heling! Dus ben ik gegaan.

Bij Sjoerd aangekomen ook verteld dat ik er zo’n moeite mee had om te komen. Omdat een aantal minder leuke dingen ook bij hem waren beland vroeg ik hem of hij onze vriendschap nog wel op prijs stelt. Om vervolgens… een volledige omarming van mij als persoontje te ontvangen. Met rugzakje en al 😢❤ En zo begon de avond. Van mijn ziel die zich eigenlijk volledig wou afsluiten naar een volledig opengaan. Op het moment wat achteraf gezien ook het moment van conceptie was, kwam de gedachte in mij op dat het van mij wel mocht…

We hadden het namelijk die avond ook gehad over mijn onderdrukte kinderwens. Ik merkte wel dat deze af en toe boven kwam. Ik zag wel dat ik die dikke buiken wel heel hard voorbij scrollde. Maar nu ik 37 was geworden, vond ik het toch wel tijd om deze wens helemaal los te laten. Ik heb ook een fantastisch leven zonder en mijn hoofd vond dit ook de beste beslissing. Sjoerd zei nog, ‘Dat hoef je toch niet helemaal aan de kant te schuiven? Je weet maar nooit wat er gebeurd in je leven.’ 🤣🤣 Hahaaaa nou inderdaad!!!!!

Het was zo’n kleine kans!

En dit resultaat terwijl de seks veilig was… grotendeels 😌 Er was werkelijk zo’n kleine kans! Ik heb een vaste relatie gehad waar ik 60 keer zwanger had kunnen worden als je hierdoor al zwanger kan worden! Maar dat is niet gebeurd. En dit wel. Omdat ik met een bepaald proces bezig was en naar Scandinavië zou gaan, was dit ook wel de laatste mogelijkheid. En blijkbaar… is het zo de bedoeling 🙂

En dan… ja dan gaat er wel veel door je heen!

Hoe gaan we dit in hemelsnaam doen. Dat een kind geen reden is om een relatie te beginnen zijn we het beide mee eens. Eerst is er de mooie intentie om het samen te doen. Maar mijn thuisomgeving is in de Achterhoek. 2 uur bij hem vandaan. We hebben een poging gedaan maar lopen nu al tegen veel dingen aan.

Dus ik word alleenstaande moeder!
Wel met een betrokken vader.
Het kindje gaat een liefdevolle mamma èn pappa krijgen.

Life happens when you’re busy making different plans

Maar tja… ik stond toch echt op het punt om Nederland achter me te laten. En Sjoerd heeft zijn eigen plannen, om ook iets vergelijkbaars te gaan doen. Het lijkt erop dat het zelfs heel mooi kan uitpakken. Dat we beide onze droom kunnen leven maar er toch ook voor de kleine kunnen zijn.

Dat is natuurlijk het meest fantastische wat je kan bedenken.

Zal dit 1 van de laatste geweldige uitzichten zijn die ik heb gezien?

Want hoe doe je dat… met een kindje

Hoe vaak ik wel niet berichtjes heb gehad van mensen waarin staat… ‘Als ik geen kinderen had gehad dan had ik ook de dingen gedaan die jij doet.’ Zal dit dan nu het avontuur stopzetten? Zal dit mijn dromen doen verwelken? Zal dit zorgen voor een ratrace waar je dan toch maar in moet? Zal ik straks met kinderwagen bij het kinderspeeltuintje van het plaatselijke dorp zitten? Op een paar minuten loopafstand van mijn rijtjeswoning? Of niet?

How to become a badass is nu meer van toepassing dan ooit!

Want waar dit vanaf het begin al over gaat is om het lef te vinden om je dromen waar te maken! En ik merk wel… dat het hierbij nog meer nodig is om in je kracht te gaan staan.

Wie weet… ga je geïnspireerd worden en ga je zien dat het wèl kan, om zo een mooi pad voor jezelf uit te stippelen. Maar misschien ga je ook wel zien… dat het me inderdaad helemaal niet lukt en dat ik het geluk op een andere manier ga vinden.

Maar ondertussen… weet ik wel waar ik vanuit ga. Ik visualiseer maar 1 ding. En ik heb een heel duidelijk doel. Het doel is nog nooit zo duidelijk geweest.

Ik had al meer ruimte in mijn bedrijf gecreëerd

Toevallig… heb ik ook net mijn bedrijf (ik maak websites voor coaches en therapeuten) zo ingericht zodat ik veel meer persoonlijke ruimte heb en alles op een hele mooie manier klaar te staan. Over het algemeen komt met alles nu meer focus. Meer rust. Super blij met mijn collega Joyce, zonder haar… poeh… had het heel anders gevoeld! Hoe ze alles oppakt en met mijn klanten omgaat, geweldig.

En ook al heb ik de nodige breakdowns gehad. (Aangezien dit het meest spannende is wat ik ooit heb gedaan en ga doen!) Heb ik er nu wel vertrouwen in dat het allemaal goed gaat komen. Misschien wel jùist hierdoor.

Ik ga je natuurlijk op de hoogte houden van dit avontuur!

Liefs!

Mariëtte (Badass mom in the making!)

Ooh… en… Ik ben nu bijna 12 weken zwanger (op 2 dagen na) 🙂 En voel me goed!

Zit al vol leven!

2 Reacties

 1. marjan

  Ik vier met jou je volledige op en top vrouwelijke Mens Zijn.
  Je bent vol passie, compassie en gaat geen uitdaging uit de weg.
  Je omarmt het leven en alles wat dit je brengt. Je kindje is in een bijzondere schoot gevallen. Met kontje in de boter, badass baby😇💐🥳

  Antwoord
 2. Mikel van den Brink

  Hoi Mariette,
  Wat een super leuk nieuws, een nieuw avontuur staat op jullie te wachten, een avontuur waar je extra van kan genieten omdat het helemaal eigen is, van jou en Sjoerd.

  Heel veel liefde toegewenst!
  Mikel

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Te warm voor een bikini

Te warm voor een bikini

Een paar jaar terug kwam ik voor de eerste keer op een naaktstrand. Ik ging wel al met regelmaat naar de sauna maar...

Lees meer
Translate »

Pin It on Pinterest

Shares
Share This